Περιγραφή

Το 5ο πακέτο με 10 νέες καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι εδώ! Αυτό το πακέτο έχει πολλήηηηηηη συνταγή! Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε; Μην ξεχνάς πως αν είστε στην παραλία, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε με φυσικά υλικά στο σπίτι τα οποία μετά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις δραστηριότητες.

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

  1. Πλαστελίνη
  2. Φτιάχνουμε τον δικό μας λαβύρινθο (βίντεο)
  3. Μείνετε στα απλά, με μια πολλή αγαπημένη δραστηριότητα – φτιάξτε μαζί φούσκες!
  4. Δραστηριότητα «Ζωγράφισε ένα τέρας»
  5. Διαβάστε µε το µωρό σας στο κλιµατιζόµενο σπίτι σας
  6. Φέρτε τα παιχνίδια του παιδιού στην μπανιέρα και δροσιστείτε εντός σπιτιού!
  7. Το τραγούδι του δάσους
  8. Δωροσακούλες
  9. Γραφή
  10. Πώς τελειώνει; (βίντεο)

Γιατί να φτιάξετε πλαστελίνη στις καλοκαιρινές δραστηριότητες;

Οι ιδιότητες της πλαστελίνης ως υλικό εκτός από το ότι είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζει το παιδί μαζί της, εξασκεί και την περιέργειά του καθώς το βοηθά να εξερευνήσει υφές, μορφές κ.α. και ταυτόχρονα εξασκεί τη δύναμη στους μύες του χεριού που βοηθά στο κράτημα του μολυβιού, των μαρκαδόρων, του ψαλιδιού κ.λπ.

Και το καλύτερο; Μπορεί να συνδυαστεί με άπειρα άλλα παιχνίδια. Το παιδί μπορεί να φτιάξει ό,τι σχήματα θέλει, να τα δημιουργήσει, να τα διαλύσει, να τα ξαναφτιάξει ως κάτι άλλο, να φανταστεί και να φτιάξει ό,τι εκείνο θέλει. Εξασκεί λοιπόν τα χέρια του και τη φαντασία του.

Για να δούμε τις δημιουργίες τους! Μπορεί να μας εκπλήξουν!

Γράφουν οι:

Ελισάβετ Μπέντη

Ελισάβετ Μπέντη

Ειδική Παιδαγωγός, Νηπιαγωγός

Η Ελισάβετ Μπέντη έχει πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πτυχίο επιπέδου 5 στην Εργοθεραπεία. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και εξειδικεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Εκπαιδευτικός, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός. Επιθυμεί να είναι κοντά σε νέες οικογένειες από την έλευση του νέου μέλους & την αρχή του ταξιδιού, παρέχοντας ενημέρωση & πρακτική υποστήριξη σε όλη αυτή την πορεία εξέλιξης του παιδιού στα πρώτα χρόνια ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα