Περιγραφή

Το 4ο πακέτο 10 καλοκαιρινών δραστηριοτήτων είναι εδώ! Ποιες είναι οι αγαπημένες σας δραστηριότητες μέχρι στιγμής;

Τι σημαίνει διακοπές;

Οι διακοπές, πέρα από την ξεκούραση, τα ταξίδια, τους συγγενείς και τους φίλους είναι, όπως λέει και η ίδια η λέξη, πάνω από όλα η ευκαιρία για διακοπή από την καθημερινότητα. Οι διακοπές είναι ένα διάλειμμα που, θα σε ξαλαφρώσει από τους μήνες που προηγούνται με τη χαρά της προσμονής και θα σου γεμίσει τις μπαταρίες για τους μήνες που ακολουθούν. Αν θέλουμε όμως να επιτελέσουν οι διακοπές το θαυματουργό τους έργο, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να συμβεί ένα πραγματικό «σταμάτημα» από τον αυτόματο πιλότο στον οποίο βρισκόμαστε συνήθως.

Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες, ώστε να τις κάνει το παιδί μόνο του καθώς εμείς παίρνουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας!

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

  1. Παζλ με πέτρες (3 ετών και πάνω) 
  2. Αισθητηριακός πίνακας – Sensory Board (βίντεο)
  3. Βασιλιάς της σιωπής
  4. Χρωματιστά παγάκια
  5. Πλύσιμο αυτοκινήτου
  6. Sand Play Dough
  7. Η ιστορία μου
  8. Βρες τον δρόμο σου (βίντεο)
  9. Ορθογραφία
  10. Διάλεξε χρώμα αυτοκινήτου (για ταξίδια με αυτοκίνητο)

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο ή το καράβι

Κράτα καβάτζα κάποιες από τις δραστηριότητες για να μπορέσετε να τις κάνετε τις στιγμές που… βαριέστε στο ταξίδι. Η μετακίνηση μπορεί πολλές φορές να περιλαμβάνει τη φράση “Πότε φτάνουμε;” ή “Άντε ακόοοοοομααααααα;”

Για αυτές τις στιγμές είναι καλό να έχεις προετοιμαστεί ώστε να παίξετε διάφορα παιχνίδια και να κάνετε κάποιες δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα παιδιά και ταυτόχρονα θα τα βοηθήσουν να σκεφτούν και να μάθουν.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει και σε εσένα να απολαύσεις τη διαδρομή και να βρεθείς στο πολύτιμο εδώ και τώρα, εξασκώντας την παρατηρητικότητά σου.

Γράφουν οι:

Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Βρεφονηπιοκόμος, Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Η Δήμητρα Σαββιδάκη είναι Ψυχολόγος και εκπευδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός. Επιθυμεί να είναι κοντά σε νέες οικογένειες από την έλευση του νέου μέλους & την αρχή του ταξιδιού, παρέχοντας ενημέρωση & πρακτική υποστήριξη σε όλη αυτή την πορεία εξέλιξης του παιδιού στα πρώτα χρόνια ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα