Περιγραφή

Το 4ο πακέτο 10 καλοκαιρινών δραστηριοτήτων είναι εδώ! Ποιες είναι οι αγαπημένες σας δραστηριότητες μέχρι στιγμής;

Τι σημαίνει διακοπές;

Οι διακοπές, πέρα από την ξεκούραση, τα ταξίδια, τους συγγενείς και τους φίλους είναι, όπως λέει και η ίδια η λέξη, πάνω από όλα η ευκαιρία για διακοπή από την καθημερινότητα. Οι διακοπές είναι ένα διάλειμμα που, θα σε ξαλαφρώσει από τους μήνες που προηγούνται με τη χαρά της προσμονής και θα σου γεμίσει τις μπαταρίες για τους μήνες που ακολουθούν. Αν θέλουμε όμως να επιτελέσουν οι διακοπές το θαυματουργό τους έργο, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να συμβεί ένα πραγματικό «σταμάτημα» από τον αυτόματο πιλότο στον οποίο βρισκόμαστε συνήθως.

Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες, ώστε να τις κάνει το παιδί μόνο του καθώς εμείς παίρνουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας!

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

  1. Παζλ με πέτρες (3 ετών και πάνω) 
  2. Αισθητηριακός πίνακας – Sensory Board (βίντεο)
  3. Βασιλιάς της σιωπής
  4. Χρωματιστά παγάκια
  5. Πλύσιμο αυτοκινήτου
  6. Sand Play Dough
  7. Η ιστορία μου
  8. Βρες τον δρόμο σου (βίντεο)
  9. Ορθογραφία
  10. Διάλεξε χρώμα αυτοκινήτου (για ταξίδια με αυτοκίνητο)

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο ή το καράβι

Κράτα καβάτζα κάποιες από τις δραστηριότητες για να μπορέσετε να τις κάνετε τις στιγμές που… βαριέστε στο ταξίδι. Η μετακίνηση μπορεί πολλές φορές να περιλαμβάνει τη φράση “Πότε φτάνουμε;” ή “Άντε ακόοοοοομααααααα;”

Για αυτές τις στιγμές είναι καλό να έχεις προετοιμαστεί ώστε να παίξετε διάφορα παιχνίδια και να κάνετε κάποιες δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα παιδιά και ταυτόχρονα θα τα βοηθήσουν να σκεφτούν και να μάθουν.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει και σε εσένα να απολαύσεις τη διαδρομή και να βρεθείς στο πολύτιμο εδώ και τώρα, εξασκώντας την παρατηρητικότητά σου.


Στη συγγραφή του ebook συμμετέχουν οι:

Μαρία Γκουγκούμη, Ειδική Παιδαγωγός.
Τηλέφωνο: 6947025158
Email: info@special-learners.gr
Ιστοσελίδα: https://special-learners.gr/

Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη
Τηλέφωνο: 6947079314
Email: k.frantzeska@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://alittlesprout.gr/

Γράφουν οι:

Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα