Περιγραφή

Το 3ο πακέτο 10 καλοκαιρινών δραστηριοτήτων είναι εδώ! Πόσες δραστηριότητες έχεις κάνει μέχρι στιγμής με το παιδί σου; Πώς σου φαίνεται;

Οι καλύτερες αναμνήσεις του παιδιού σου θα δημιουργηθούν με τον πιο απλό τρόπο ακόμα και στην αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας! Θυμάσαι πόσο αξιομνημόνευτα και διασκεδαστικά ήταν τα δικά σου καλοκαίρια; Τι θυμόσουν;

Ούτε τα ακριβά ξενοδοχεία ούτε τις φανταζί διακοπές. Θυμάσαι τα γέλια, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα ηλιοβασιλέματα.

Ποιες καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βρεις σε αυτό το πακέτο;

 1. Spinner (5 ετών και άνω)
 2. Βοηθάμε τον πλησίον μας
 3. Βρώσιμη μπογιά
 4. Φτιάξτε Mandalas της Φύσης
 5. Παιχνίδι αλφάβητο
 6. Καλοκαιρινή παντομίμα
 7. Μια σακούλα λέξεις (βίντεο)
 8. Γίνε δημοσιογράφος για μια μέρα
 9. ∆ημιουργία ενός scrap book της ακαδημαϊκής χρονιάς που κλείνει
 10. Foam Play – Παιχνίδι με αφρό (βίντεο)

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί

Όλες εκείνες οι στιγμές που περνάς με το παιδί σου, από τον θηλασμό μέχρι και την ώρα που θα αποκοιμηθεί στην αγκαλιά σου είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσετε τον Δεσμό σας. Κι αν λάβουμε υπόψη μας ότι την περισσότερη ώρα της ημέρας τα παιδιά παίζουν, έχεις άπειρες ευκαιρίες καθημερινά για μια ανατροφή ισχυρού δεσμού. Παίξε λοιπόν όσο πιο πολύ μπορείς με το παιδί!

Πέρα από το ελεύθερο παιχνίδι που το παιδί θα επιλέξει, μπορείς κι εσύ γονιός να προτείνεις στα παιδιά δραστηριότητες, οι οποίες θα ενισχύσουν τη σχέση Εμπιστοσύνης, Επικοινωνίας, Συνεργασίας, Αποδοχής και Ενσυναίσθησης που θέλεις να χτίσεις με το παιδί. Το Καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τη “Διαδικασία Σύνδεσης- Επανασύνδεσης”. Η θάλασσα, η φύση, η αυλή του σπιτιού, η βεράντα, το ίδιο το σπίτι, παντού μπορείτε να βρείτε μια ευκαιρία για να συνδεθείτε με το παιδί παίζοντας!

Γι’ αυτό και προτείνουμε και τέτοιες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την καλλιέργεια αυτών των ποιοτήτων. Από το να δώσει το παιδί τα παλιά του παιχνίδια σε κάποιο άλλο παιδί, μέχρι να κάνετε δουλειές μαζί με έναν τρόπο που θα μπορέσετε να συνδεθείτε μέσα από αυτό, όλα είναι στιγμές και ευκαιρίες για να περάσεις αξίες που εσύ θέλεις στην οικογένειά σας και να βρείτε κοινό τόπο και χρόνο για ποιοτική σύνδεση.

Τι μπορείς να κάνεις;

 • Διάβασε το αρχείο
 • Δες τα βίντεο
 • Εξήγησέ τα ή κάνε τα μαζί με το παιδί
 • Βγάλε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας
 • Ανέβασέ τες στην κοινότητά μας, στο Group για Μέλη που θα παίζουμε όοοολοι μαζί!
 • Και δείξε μας τι ομορφιές φτιάξατε με το παιδί σου!

Γράφουν οι:

Ελισάβετ Μπέντη

Ελισάβετ Μπέντη

Νηπιαγωγός, Ειδική Παιδαγωγός

Η Ελισάβετ Μπέντη έχει πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πτυχίο επιπέδου 5 στην Εργοθεραπεία. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και εξειδικεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Τσουκάπα

Μαρία Τσουκάπα

Βρεφονηπιοκόμος, Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος, Εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Τσουκάπα Βρεφονηπιοκόμο με εκπαίδευση στην Ανάλυση Παιδικού Ιχνογραφήματος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια α΄ βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Με πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες ανακαλύπτει τις αλήθειες των παιδιών μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή της ανάλυσης της παιδικής ζωγραφιάς. Της δίνει τεράστια χαρά να εκπαιδεύει ανθρώπους στις α΄ βοήθειες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γαλουχίας, Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός. Επιθυμεί να είναι κοντά σε νέες οικογένειες από την έλευση του νέου μέλους & την αρχή του ταξιδιού, παρέχοντας ενημέρωση & πρακτική υποστήριξη σε όλη αυτή την πορεία εξέλιξης του παιδιού στα πρώτα χρόνια ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα
Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Η Δήμητρα Σαββιδάκη είναι Ψυχολόγος και εκπευδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα
Μαρία Γκουγκούμη

Μαρία Γκουγκούμη

Ειδική Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας τη Μαρία Γκουγκούμη. Αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.special-learners.gr και όνειρό της είναι να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία, τα οποία θα κάνουν προσιτή τη γνώση σε όλα τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα