Περιγραφή

Και…όνειρα γλυκά!

Το e-book αυτό δημιουργήθηκε μέσα από την όμορφη συνεργασία του Project Parenting με την MAMHellas με στόχο να μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους νέους γονείς, τον ύπνο του βρέφους σε συνδυασμό με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου SIDS. 

Η ΜΑΜ Hellas ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2012, ως θυγατρική εταιρία του αυστριακού οίκου κατασκευής βρεφικών προϊόντων BAMED AG.Η εταιρία εισάγει και διανέμει σε όλη την επικράτεια τα αυστριακά προϊόντα ΜΑΜ και τα γερμανικά προϊόντα Primamma. H εταιρία προσφέρει στους γονείς εξελιγμένα προϊόντα βρεφανάπτυξης, που χρειάζεται ένα μωρό κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του. Κύρια φροντίδα της αποτελεί η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που απευθύνονται στην πιο ευαίσθητη αλλά και τόσο αγαπημένη ηλικία.

Πώς είναι η ζωή με ένα βρέφος όταν στην ερώτηση μπαίνει και η παράμετρος του ύπνου;

Πώς συνυπάρχει στην οικογενειακή οικολογία ο ύπνος με την αϋπνία και οι κύκλοι ύπνου, σίτισης και ανάπτυξης;

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθουμε γιατί ο ύπνος είναι μια ύψιστης σημασίας νευροβιολογική διαδικασία για την ανάπτυξη του βρέφους, τόσο βιολογικά όσο και συναισθηματικά, και πώς αυτή η μάλλον παροδική δυσκολία μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση για τους Γονείς. Παράλληλα, θα συστήσουμε και θα προτείνουμε λύσεις και επιλογές που σέβονται τις αξίες κάθε γονιού και κάθε μωρού, χωρίς αφορισμούς, αλλά με το φως που έχουν ρίξει επιστημονικές έρευνες σε ένα θέμα τόσο παλιό όσο κι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Σε αυτό το βιβλίο με προσοχή και συνέπεια επίσης ανοίγουμε τον φάκελο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, γνωστό κι ως SIDS και επιχειρούμε να ενημερώσουμε τους γονείς για το πώς μπορεί να προληφθεί.Στην εποχή μας, εκτός από την επιστήμη και την τεχνολογία, μια σειρά από προϊόντα φιλικά και βοηθητικά προς το μωρό και τους νέους γονείς, μπορούν να υποστηρίξουν τις προκλήσεις της πρώτης τριετίας και κυρίως του πρώτου χρόνου του βρέφους, κάνοντας την κατάκτηση σημαντικών ορόσημων στο πεδίο ύπνος – σίτιση – ρύθμιση και ανάπτυξη πιο εύκολη.

Γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, είστε πολύ σημαντικοί για τα παιδιά σας, για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς σας και για μας.

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα