Περιγραφή

Η ιστορία θέλει να μας εμπνεύσει να αναζητήσουμε τη μαγεία του μικρού βιβλιοπωλείου που θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν και άνθρωποι που θα τις αγαπήσουν.

Η δύναμη της φαντασίας, η σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών χώρων ανάγνωσης, η καθοδήγηση μεταξύ των γενεών και ο θρίαμβος της αποφασιστικότητας και του πάθους, είναι μερικές από τις ιδέες που μας άφησε αυτή η ιστορία, μαζί με την αγάπη, το μοίρασμα και την ανθρωπιά.

Αυτή η ιστορία όχι μόνο μας μιλά στην καρδιά, αλλά χρησιμεύει και ως μεταφορά για τη σημασία της υποστήριξης των μικρών βιβλιοπωλείων και της μοναδικής μαγείας που κρατούν τις κοινότητές μας.

Γιατί οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από ιστορίες.

Και στις ιστορίες όπως και στη ζωή τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, αλλά
όπως είμαστε εμείς…

Το e-book αυτό δημιουργήθηκε μέσα από την όμορφη συνεργασία του Project Parenting με τον Σύνδεσμο Προμηθευτών ειδών Χαρτοπωλείου με στόχο να αναδείξουμε την αξία των μικρών βιβλιοπωλείων, των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς μας.

Λίγα λόγια τον “Σύνδεσμο Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου

Ο ΣΠΧ (Σύνδεσμος Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου) ιδρύθηκε το 2011 μετά από συναντήσεις και διαλόγους μεταξύ 12 εταιριών στον τομέα των ειδών χαρτοπωλείου. Αυτές οι συζητήσεις επεκτάθηκαν σε άλλες 13 εταιρίες, φτάνοντας συνολικά τις 23 πρωτοπόρες εταιρείες που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου. Σήμερα, ο ΣΠΧ αποτελείται από 40 μέλη – εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σχολικά είδη, χαρτικά, γραφική ύλη, είδη αρχειοθέτησης, είδη οργάνωσης, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, είδη δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια και δώρα. Ο ΣΠΧ έχει θέσει ως στόχο του όχι μόνο την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου αλλά και την προσφορά στην κοινωνία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν ευάλωτες ομάδες και προωθούν τις αρχές και αξίες της εκπαίδευσης και της δημιουργίας. Ο συνδυασμός αυτών των πρωτοβουλιών αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή του ΣΠΧ για μια ευρύτερη κοινωνική ευαισθησία και πρόοδο.

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος, Παιγνιοθεραπεύτρια, Δημιουργός του NowLetsPlay®

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα