Περιγραφή

Γιατί είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τις δυσκολίες συγκέντρωσης; Πολλοί από τους γονείς αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα, ενώ άλλοι αγχώνονται για το πώς θα πάει!

Γιατί έχουν δυσκολίες συγκέντρωσης τα παιδιά;

Το θέμα συγκέντρωση είναι τεράστιο και μας απασχολεί όλους. Σίγουρα απασχολεί τα παιδιά στο σχολείο, τους γονείς και τα παιδιά στο σπίτι και τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν ικανότατους μαθητές να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Στο e-book αυτό για τις δυσκολίες συγκέντρωσης θα εξετάσουμε

  1. ποια η σχέση της συγκέντρωσης με την κίνηση και το σώμα και πώς μπορεί η κίνηση να βοηθήσει – με τη Μαρία Καρακωστάνογλου
  2. πώς οι διάφορες νοημοσύνες επηρεάζουν τον τρόπο που μαθαίνω και πώς η εκπαίδευση εγκεφάλου με την μέθοδο ALOHA μπορεί να κάνει όχι μόνο τα μαθηματικά παιχνίδι αλλά να βοηθήσει ένα παιδί να αποκτήσει δεξιότητες χρήσιμες για όλη του τη ζωή, εντός και εκτός σχολείου όπως οπτική και ακουστική μνήμη ή ικανότητα σύνθεσης και οπτικοποίησης – με τη Μαργαρίτα Καμαριώτου
  3. Μετά από μια επίσημη διάγνωση για Διάσπαση προσοχής, ως γονιός τι μπορώ να κάνω; 5+1 βήματα που σας βοηθούν να συγκεντρωθείτε στα σημαντικά – με την Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη

Πρακτικές προτάσεις

Το κάθε ένα από τα θέματα που εξετάζουμε είναι από μόνο του ένας ολόκληρος κόσμος. Όπως είπε και η Μαρίνα στην αρχή του Parents Conference 2022, το κάθε ένα θέμα μπορεί από μόνο του να αποτελέσει αντικείμενο συνεδρίου!

Στόχος και των τριών μας είναι να σας δώσουμε μια εικόνα όσο γίνεται πιο καθαρή, ώστε να έχετε κάποια στοιχεία για να ψάξετε περισσότερο το κάθε θέμα εάν σας ενδιαφέρει.

Καθώς πιστεύουμε πολύ στη βιωματική εμπειρία, θα βρείτε πολλές πρακτικές προτάσεις για να κάνετε τη συγκέντρωση πιο εύκολη. Θυμηθείτε, μπορεί εδώ να μιλάμε για τα παιδιά αλλά τα εργαλεία και οι πληροφορίες είναι χρήσιμα για όλους!

Το πιο σημαντικό για τις δυσκολίες συγκέντρωσης

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος μάθησης. Ο κάθε εγκέφαλος έχει τη δική του δικτύωση και τρόπο ανάγνωσης και αντίληψης του κόσμου γύρω του. Εάν αυτό που “δούλεψε” για εσάς ή το ένα σας παιδί δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό για το άλλο, αλλάξτε το! Ζούμε σε μια περίοδο που υπάρχει πολλή πληροφόρηση πια. Συνδεδεμένοι με την αγάπη σας για το παιδί σας και τη δική σας φυσική περιέργεια είναι σίγουρο πως θα βρείτε λύσεις.

Πιστεύουμε πως ότι μοιραζόμαστε εδώ μαζί σας θα σας ανοίξει νέους δρόμους!

Σας ευχόμαστε καλά ταξίδια!

Στη συγγραφή του ebook συμμετέχει η Κωνσταντίνα Φρατζεσκάκη
Τηλέφωνο: 6947079314
Email: k.frantzeska@gmail.com
Ιστοσελίδα: https://alittlesprout.gr/

Γράφουν οι:

Μαργαρίτα Καμαριώτου

Μαργαρίτα Καμαριώτου

Σύμβουλος γονέων, Εκπαιδευτικός

Η Μαργαρίτα Καμαριώτου είναι Εκπαιδευτικός, αδειοδοτημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σύμβουλος Γονέων με σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία & Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση. Εχει ιδρύσει & διευθύνει τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΚΑΜΑΡΙΩΤΟΥ στο Αιγάλεω. Την τελευταία 8ετία ασχολείται επισταμένα με την ανάπτυξη μεταγνωστικών ικανοτήτων (Μαθαίνω ΠΩΣ να Μαθαίνω) παιδιών & εφήβων βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου 9 Βασικών Δεξιοτήτων, γνώσεις απολύτως απαραίτητες στους αυριανούς πολίτες του 21ου αιώνα! Μπείτε στο προφίλ της για να μάθετε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Mαρία Καρακωστάνογλου

Mαρία Καρακωστάνογλου

Brain Gym - Εξειδικευμένη Κινησιολογία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε τη Mαρία Καρακωστάνογλου, που εξειδικεύεται στο Brain Gym και την Εξειδικευμένη Κινησιολογία. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτή μας τη συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα