Περιγραφή

Ο εκφοβισμός, ή αλλιώς «bullying», είναι κάτι που απασχολεί τα τελευταία χρόνια έντονα τους γονείς, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Οι περισσότεροι γονείς όταν μιλάμε για τέτοια θέματα έχουμε συνήθως πολλές απορίες βάσει των δικών μας βιωμάτων. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέσα από το συγκεκριμένο e-book. Θα καλύψουμε τις δικές σας απορίες, αλλά και θέματα γύρω από αυτές. Ας πούμε, όμως, λίγα πράγματα γενικά για το bullying.

Τι θα διαβάσεις μέσα σε αυτό το ebook; 

  • Τι είναι το φαινόμενο του bullying και ποια τα είδη του; 
  • Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε εάν ένα παιδί έχει εμπλακεί σε περιστατικό bullying; 
  • Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να το προλάβουν ή να το αντιμετωπίσουν εφόσον συμβεί; 
  • Ποια είναι η εμπλοκή και ο ρόλος του σχολείου σε αυτό; 
  • Φορείς που μπορούμε να απευθυνθούμε για υποστήριξη και καθοδήγηση;
  • Απαντήσεις και συγκεκριμένες ερωτήσεις των γονέων
  • Πραγματικά περιστατικά bullying και τρόποι διαχείρισής τους

Το ebook αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος: 

Λίγα λόγια για την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος:

Από το πρώτο μπακάλικο στην οδό Βουλής το 1939 έως και σήμερα, με περισσότερους από 13.500 εργαζόμενους και 570 καταστήματα, όλοι εμείς στην ΑΒ ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν κοινό σκοπό: Να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Και το πετυχαίνουμε μαζί. Με μια ομάδα από διαφορετικούς και μοναδικούς ανθρώπους είμαστε καθημερινά δίπλα στους 2,3 εκατομμύρια πελάτες μας, έχοντας κατακτήσει επάξια μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας.

Για αυτό επιδιώκουμε σταθερά να δημιουργούμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε οι άνθρωποί μας να ξεδιπλώνουν το ταλέντο, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον μάθησης, ανάπτυξης και συμπερίληψης με πυξίδα τις αξίες μας: Χιούμορ, Ακεραιότητα, Φροντίδα, Ομαδικότητα και Θάρρος.

Γράφουν οι:

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα