Περιγραφή

Η χρήση οθονών από παιδιά και εφήβους παίζει κυρίαρχο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Από τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ έως τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις, οι νέοι αλληλεπιδρούν με οθόνες σε καθημερινή βάση. Αυτή η ανάπτυξη έχει δημιουργήσει νέα ερωτήματα και προκλήσεις για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Είναι κακή η χρήση οθονών;

Η χρήση των οθονών παρέχει στα παιδιά και τους εφήβους πρόσβαση σε πληροφορίες, εκπαιδευτικό υλικό και ψυχαγωγία με μια παταγώδη ευκολία. Ωστόσο, αυτή η ευκολία συχνά συνοδεύεται από προκλήσεις και κινδύνους.

Πώς μπορώ να βάλω όρια στο παιδί μου;

Η θέσπιση ορίων στη χρήση των οθονών είναι σημαντική πτυχή της γονικής διαχείρισης. Η ανάπτυξη ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος βασίζεται στην επικοινωνία, την καθοδήγηση και τη συνεργασία με τα παιδιά.

Σε αυτό το e-book θα μάθεις…

  • Πώς να αγκαλιάσεις την ψηφιακή εξέλιξη.
  • Για την εύρεση ισορροπίας στον χρόνο οθόνης και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
  • Για την κοινονιοψυχολογική επίδραση στους εφήβους.
  • Για την ενεργή γονική συμμετοχή.
  • Για την τεχνιτή νοημοσύνη και τη συναισθηματική ευφυΐα.
  • Για την ανάπτυξη του παιδιού μέσα από τη χρήση της οθόνης.
  • Πώς μπορεί να υπάρχει ισορροπία στο χρόνο οθόνης με άλλες δραστηριότητες.

Λίγα λόγια για την “Intralot”

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, ως προμηθευτής λύσεων και διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 39 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με περίπου 1.700 εργαζομένους, η INTRALOT επαναπροσδιορίζει την καινοτομία και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στις Λοταρίες και τους διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών και στηρίζει τον σκοπό τους για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για κοινωφελείς σκοπούς. Η εταιρεία είναι τοποθετημένη στρατηγικά ώστε να παρέχει άριστη τεχνολογία σε όλο τον κόσμο, έχοντας αναπτύξει ένα οικοσύστημα προηγμένων λύσεων για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών, που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διοργανωτών και προσφέρουν απαράμιλλη εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT έχει πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA) για τις αρχές που έχει υιοθετήσει για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με το «Responsible Gaming Framework» και για τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας των ψηφιακών υπηρεσιών της με το «WLA Security Control Standard».

Γράφουν οι:

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

Μαριάννα Αντωνακάκη, ΜΑ

MindsetMaps™ Partner, Δημιουργός του NowLetsPlay®, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπ. Ερευνήτρια Ψυχολόγος

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πώς επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές με στόχο να μη σταματήσει όσο ζει...

Διαβάστε περισσότερα