Περιγραφή

Η διατροφή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας και η σχέση που έχουμε με το φαγητό ξεκινάει από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά. 

Και καθώς μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές, να χτίσουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό και ταυτόχρονα να μην επηρεαζόμαστε τόσο από τα πρότυπα ομορφιάς που βλέπουμε καθημερινά. 

Και όταν κάνεις παιδί αρχίζεις να ανησυχείς για το τι θα τρώει εκείνο! 

Πώς θα φάει τα αλλεργιογόνα τρόφιμα; Κι αν το πειράξουν; 

Και τι γίνεται με τους picky eaters; 

Το παιδί που δεν τρώει αποτελεί πρόκληση για τον προγραμματισμό των γευμάτων, ενώ επηρεάζει και τη διάθεση όλων των μελών της οικογένειας. Μάθε για ποιο λόγο ένα παιδί γίνεται picky eater και ποιες τακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της επιλεκτικής σίτισης.

Εσύ είσαι το πρότυπο του παιδιού σου.

Η σύνδεση του φαγητού με τα συναισθήματά μας επηρεάζει το πώς νιώθουμε για το σώμα μας, επηρεάζοντας έτσι και την αυτοεκτίμησή μας. Αυτό μπορεί να αλλάξει με υγιεινές πρακτικές αυτοφροντίδας. 

Τελικά, ο μεγαλύτερος δάσκαλος για τα παιδιά μας δεν είναι αυτό που λέμε, αλλά αυτό που κάνουμε. Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, θα μάθουν κι εκείνα να φροντίζουν τον εαυτό τους, να έχουν αυτοεκτίμηση και αυτογνωσία στο τι επιλέγουν να τρώνε. 

Πώς εξηγώ στα παιδιά μου ότι κάθε οικογένεια κάνει τις δικές της διατροφικές επιλογές;

Πώς εξηγώ στα παιδιά μου γιατί στην οικογένειά μας δεν τρώμε κάποια τρόφιμα, όπως junk food, κρέας, γαλακτοκομικά, όταν μου το ζητάει επίμονα; 

Όπως κάθε άτομο, έτσι και το παιδί έχει διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις, είναι ελεύθερο να έχει και διαφορετικές ηθικές αξίες. Το ίδιο και όλα τα μέλη της οικογένειάς σου!

Μέσα από το παράδειγμά μας, μπορούμε να τους δείξουμε πώς να κοιτάζουν μέσα τους, πώς να δείχνουν ενσυναίσθηση και πώς να μην κρίνουν τους άλλους.

Σε αυτό το e-book θα μάθεις για…

  • τις τροφικές αλλεργίες 
  • τη μεσογειακή διατροφή και την αξία του ελαιόλαδου
  • την επιλεκτική σίτιση 
  • τη διατροφική συμπεριφορά του παιδιού σου
  • τις διατροφικές επιλογές της οικογένειάς σου
  • τη σχέση με το σώμα σου

Γράφουν οι:

Σοφία Κανέλλου

Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc - Feeding Therapist

Η Σοφία Κανέλλου είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc. Πραγματοποιεί το όνειρό της απενοχοποιώντας τους γονείς από την ευθύνη του καθημερινού ΤΕΛΕΙΟΥ φαγητού. Σκοπός της είναι ολοένα και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι άνθρωποι να τρέφονται απλά, θρεπτικά, οικολογικά, με σεβασμό στη φύση, τον πλανήτη και τα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Βίκυ Αθανασιάδου

Βίκυ Αθανασιάδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

To My Dietitian Mama δημιουργήθηκε το 2019 από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Βίκυ Αθανασιάδου. Βασικός στόχος της είναι η διατροφική εκπαίδευση και υποστήριξη των οικογενειών ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους, αλλά και στους ίδιους, τη θρέψη που χρειάζονται, με έγκυρη γνώση και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Εμμανουήλ

Σοφία Εμμανουήλ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Σοφία Εμμανουήλ είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Έχει ιδρύσει το διαιτολογικό γραφείο Nourish Yourself και την διαδικτυακή πλατφόρμα Nourish Yourself As A Mother. Σκοπός της είναι να βοηθήσει διατροφικά έγκυες, μανούλες που θηλάζουν βρέφη με αλλεργίες, καθώς και γονείς που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους στις στερεές τροφές με τα βρέφη τους, να τρέφονται σωστά, απλά, ολοκληρωμένα και θρεπτικά.

Διαβάστε περισσότερα
Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα
Ελένη Τσαχάκη

Ελένη Τσαχάκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc – Diet & NLP Wellbeing Coach – NLP Master Practitioner

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των συνεργατών μας την Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, M.Sc. και NLP Wellbeing Coach & Master Practitioner. Αποτελεί NLP Wellbeing Ambassador και το όνειρό της είναι να προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να αισθάνεται και να κατανοεί ο καθένας μας το δικό του υγιές σώμα, απελευθερώντας από περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό, το σώμα και τη διατροφή. Με αυτό τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη ζωή που αγαπά!

Διαβάστε περισσότερα
Τόνια Κούκα

Τόνια Κούκα

Διατροφολόγος, Msc, Δαιτολόγος

Η Τόνια Κούκα είναι Δαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc και γνωρίζοντας πως οι υγιεινές συνήθειες χτίζονται από πολύ μικρή ηλικία, έχει στόχο να εκπαιδεύσει γονείς και παιδιά σε ένα πιο ισορροπημένο και βιώσιμο οικογενειακό διατροφικό μοντέλο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα