Αυτό το άρθρο αναδεικνύει την αξία της συζήτησης χωρίς κριτική και του να ακούς χωρίς να βιάζεσαι να συμβουλεύεις, ως το βασικότερο εργαλείο στη δουλειά ενός διαιτολόγου, δηλαδή στην πρακτική των συνεδριών. Πόσο σημαντική είναι η συζήτηση με τον διαιτολόγο;

Τι σημαίνει συζήτηση με τον διαιτολόγο;

Στόχος είναι να απομυθοποιήσουμε το “μαγικό χαρτί” της δίαιτας που βασίζεται σε γραμμάρια και θερμίδες και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τους λόγους που κάποιος τρώει με τον τρόπο που τρώει, τι του προσφέρει το φαγητό και πώς θα δουλέψει τη σχέση του με την τροφή και τον εαυτό του ολιστικά και βαθιά και όχι επιφανειακά και βραχυπρόθεσμα.

συζήτηση με τον διαιτολόγο

Πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να μάθουμε μέσα από τη συζήτηση με τον διαιτολόγο!

Πόση πληροφορία! Και ιδίως όταν η συζήτηση γίνεται με έμφαση στο να ακούς και όχι στο να συμβουλεύεις. 

Ερωτήσεις σε μια συζήτηση με τον διαιτολόγο!

Και εδώ η πρώτη σου αντίδραση μπορεί να είναι “μα πουθενά!”… Και όμως, κάθε συμπεριφορά μας έχει θετική πρόθεση. Για κάποιο λόγο τρώμε με τον τρόπο που τρώμε και για να φύγει κάτι, θα πρέπει να πάρουμε το μήνυμα που ήρθε να μας δώσει… οπότε δώσε μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή την ερώτηση!Απόλαυσε τη συζήτηση με τον διαιτολόγο σου και μην βιάζεσαι να σου πει τι να κάνεις και πόσο “πρέπει” να τρως!

Λαμπρινή Μόσχου

Λαμπρινή Μόσχου

Διαιτολόγος, NLP COACH

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Λαμπρινή Μόσχου, Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και NLP Wellbeing Coach. Όνειρό της είναι να απαλλάξει τον άνθρωπο από τη νοοτροπία της δίαιτας και της στέρησης και η υγιεινή διατροφή, από μία πράξη τιμωρίας, να γίνει μία πράξη αυτοφροντίδας και σεβασμού προς τον εαυτό μας. Γιατί κάθε κάθε προσπάθεια που ξεκινάει από αγάπη προς τον εαυτό μας, είναι “καταδικασμένη” να πετύχει. Στόχος της είναι να επιστρέψει τη δύναμη πίσω στο άτομο και να το αφήσει να γίνει το ίδιο θεραπευτής του εαυτού του. Μία δύναμη και τέχνη που θα μάθει να την έχει και στην μετέπειτα ζωή του. Και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα της ευεξίας και όχι της δίαιτας ή του αδυνατίσματος. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα

DES, INLPTA