Πίνακας περιεχομένων

Κυριακή του Πάσχα: Φτάνεις στο τραπέζι ή ετοιμάζεις το τραπέζι και… υπάρχει μια τάση υπερβολής. Τι κάνεις μετά όλο αυτό το φαγητό; Εδώ θα βρεις 5 συνταγές με τα leftovers του πασχαλινού τραπεζιού που θα λατρέψεις! 

5 συνταγές με τα leftovers του Πασχαλινού τραπεζιού

Αυγοσαλάτα

Υλικά

  • 4 αυγά βραστά 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 2 πίκλες 
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Στο blender ανακάτεψε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και την πιπεριά. Κόψε τα αυγά και τις πίκλες σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ, φτιάξε τη sauce, ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ένωσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε. Η αυγοσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο έως 3 ημέρες. Σέρβιρε την κρύα, πάνω σε φρέσκο ψωμί ή μέσα σε ένα σάντουιτς, με ροδέλες ντομάτας και φύλλα μαρουλιού.

Αυγά γεμιστά

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι

Εκτέλεση

Κόψε τα αυγά στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαίρεσε τους κρόκους, με προσοχή. Βάλε στο blender τους κρόκους, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε. Μετάφερε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (εάν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κουτάλι) και γέμισε τα ασπράδια στο κενό που άφησε ο κρόκος. Μπορείς να τα διακοσμήσεις με κομμάτια ελιάς (μάτια) και καρότο κομμένο σε μικρό τριγωνάκι (μύτη), για να μοιάζουν με κοτοπουλάκια. 

5 συνταγές με τα leftovers του Πασχαλινού τραπεζιού

Παξιμάδια τσουρεκιού

Υλικά

  • Τσουρέκι μπαγιάτικο

Εκτέλεση

Κόψε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στη μέση. Τοποθέτησε τα κομμάτια στο ταψί και ψήσε στον αέρα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν. Αποθηκεύστε τα παξιμάδια σε ένα γυάλινο βάζο. Συνδύασε με γάλα ή με άλειμμα ξηρού καρπού και κομμένα φρούτα.

Σάλτσα ζυμαρικών με αρνί

Υλικά

  • Αρνί, χωρισμένο σε ίνες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ
  • Άλλα λαχανικά π.χ. καρότο, πιπεριές, μανιτάρια κομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σόταρε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και τα λαχανικά που επέλεξες και άφησε να πιούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και το αρνί και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 10’, σε μέτρια φωτιά.  Συνδύασε την με ζυμαρικά της επιλογής σου και τυρί τριμμένο. 

5 συνταγές με τα leftovers του Πασχαλινού τραπεζιού

Σουβλάκι με αρνί

Υλικά

  • Αρνί, κομμένο σε μακρόστενες μπουκιές
  • Πίτες ελληνικές ολικής άλεσης
  • Τζατζίκι ή γιαούρτι
  • Nτομάτα
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, ψήσε την ελληνική πίτα από τις 2 μεριές. Στη συνέχεια, το ίδιο τηγάνι, ζέστανε το αρνί. Ήρθε η ώρα να συνθέσεις το σουβλάκι σου: Τοποθέτησε πάνω στην πίτα, 1 γεμάτη κουτ. σούπας τζατζίκι ή γιαούρτι, 2-3 κομμάτια αρνί, ροδέλες ντομάτας, προαιρετικά κρεμμύδι και λίγη πάπρικα. Χρησιμοποίησε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να το τυλίξεις για να το απολαύσεις σωστά!

Γράψε μας στα σχόλια αν δοκίμασες κάποια από τις συνταγές και αν ναι, πώς σου φάνηκε!

Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα