Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την μέθοδο Pilates.Το «γιατί» διαλέγει κάποιος αυτή τη μέθοδο εκγύμνασης το ξέρετε λίγο πολύ. Όμως ανάμεσα στα θετικά που βλέπουν ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές και σας συστήνουν τη μέθοδο, κάποιοι από εσάς, βλέπετε ίσως κι ένα αρνητικό: οι τιμές είναι πιο «ακριβές» σε σχέση με άλλα μαθήματα εκγύμνασης.

Το Pilates δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Joseph Pilates ως προσωπικός τρόπος γύμνασης για σώμα υγιές και καλή ψυχική υγεία. Αυτό σημαίνει ότι το μάθημα πρέπει να είναι personal ή να παραδίδεται σε μικρό μόνο group ανθρώπων.

Με αυτό δεδομένο ας δούμε λοιπόν και τα οφέλη της μεθόδου, ώστε να αποφασίσουμε αν, εν τέλει, το Pilates είναι όντως ακριβό.

Όσον αφορά σε εσάς που θα το επιλέξετε ως τρόπο εκγύμνασης:

1. Δεν γυμνάζω μόνο το σώμα μου στο Pilates, αλλά φροντίζω και την ψυχική μου υγεία.

2. Εκτός από το σώμα, κατά την διάρκεια της άσκησης στη μέθοδο, δουλεύω και το μυαλό μου.

3. Η συγκέντρωση (μία από τις 6 αρχές της μεθόδου) που απαιτείται, με βοηθάει να γνωρίσω σε βάθος τις σωματικές μου δυνατότητες αλλά και να τις εξελίξω.

4. Βλέπω αποτελέσματα μετά τις πρώτες 10 συνεδρίες ενώ μετά τις 30, όπως είπε και ο J. Pilates, έχω ήδη ένα άλλο σώμα.

5. Διορθώνω πολλά από τα σωματικά μου προβλήματα, γι’ αυτό και οι φυσικοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για αποθεραπεία ή σας το συστήνουν για γενικότερη σωματική βελτίωση.

6. Χτίζετε το σώμα που πάντα θέλατε να έχετε, με τη διαφορά ότι με το Pilates, αποφεύγετε τους τραυματισμούς.

7. Επαγγελματίες αθλητές και χορευτές χρησιμοποιούν τη μέθοδο προκειμένου να διορθώσουν και να εξελίξουν το σώμα τους, ώστε να είναι καλύτεροι στη δουλειά τους.

8. Το Pilates λειτουργεί συμπληρωματικά σε πολλά αθλήματα, π.χ. για να επιμηκύνουν οι αθλητές τους μυς που έχουν σφίξει και έχουν μπλοκάρει συγκεκριμένες κλειδώσεις στο σώμα τους.

9. Το Pilates δεν είναι ομαδικό, αλλά χτίζεται προσωπικά στο κάθε σώμα σύμφωνα με τις ανάγκες που αυτό έχει.

Όσον αφορά στους δάσκαλους Pilates:

10. Τα μηχανήματα που έχει ένα στούντιο Pilates , σχεδιάστηκαν από τον ιδρυτή της μεθόδου ώστε να βοηθούν το σώμα σας να χτιστεί σωστά. Το κόστος τους είναι μεγάλο προκειμένου να τα αποκτήσει ένα στούντιο και να μπορεί να σας τα παρέχει.

11. Οι δάσκαλοι Pilates έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά στις σπουδές τους και χρειάζεται να συνεχίσουν να σπουδάζουν στο αντικείμενό τους, ώστε να είναι καλοί και αποτελεσματικοί.

12. Ο δάσκαλος Pilates για να είναι αποδοτικός και να κάνει σωστά την δουλειά του που απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, μπορεί να δουλεύει μόνο λίγες ώρες την ημέρα.

13. Ο δάσκαλός σας στο Pilates, για κάθε ώρα που περνάει μαζί σας, μετά τα μαθήματα κατά τη διάρκεια των οποίων σας παρατηρεί λεπτομερώς, πρέπει να συμπληρώνει τον φάκελο όπου έχει καταγραφεί το προσωπικό σας ιστορικό, και στη συνέχεια να διαβάζει και να ενημερώνεται πάνω στα ζητήματα που το σώμα σας αντιμετωπίζει, προκειμένου να δουλέψει αποτελεσματικά μαζί σας.

14. Τέλος, το Pilates μπορεί να είναι της μόδας, αλλά κρατάει από το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα κι έτσι είναι αρκετά δοκιμασμένο για να μπορεί να εγγυηθεί αποτελέσματα.

Μετά από όλα αυτά, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το μάθημα Pilates είναι «ακριβό»;

Για εσάς που σας άρεσε αυτό το άρθρο δείτε αυτό το βίντεο:

Δείτε τη σειρά εδώ
Λίλλυ Βελισσαρίου

Λίλλυ Βελισσαρίου

Δασκάλα Pilates, Καλλιτέχνης

Η Λίλλυ Βελισαρίου δασκάλα Pilates με περισσότερο από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

Διαβάστε περισσότερα