Δεν είναι τυχαίο ότι είσαι εδώ.

Ακολουθείς το ένστικτό σου, για να γίνεις ο γονιός που στ’ αλήθεια είσαι!

Γεια! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά — δημιουργός του Project Parenting — και σε λίγο θα ξέρεις για μένα, τις Αμαζόνες μου (!) και τη λέξη με τα 4 γράμματα που μου άλλαξε τη ζωή. (Spoiler: Είσαι κι εσύ στην ιστορία!)

Κι αν γινόμασταν...

Ερωτεύτηκα τη λέξη με τα 4 γράμματα όταν ήμουν φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό της Πάτρας και μέλος του εθελοντικού οργανισμού AIESEC.

Τότε κατάλαβα τη δύναμή της. Μα πώς μπορεί μια τόσο δα μικρή λεξούλα ν’ αλλάξει τον κόσμο;

Τον Ιούνιο του 2015 ταξίδεψα για πρώτη φορά μόνη μου, στη Λιθουανία, σ’ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, μέσα απ’ την AIESEC. Κάναμε εικαστικά σε παιδιά που είχαν προσπαθήσει ν’ αυτοκτονήσουν ή ήταν από πολύ φτωχές οικογένειες. Στο τέλος του προγράμματος, εκθέσαμε τα έργα τους. Μεγάλοι, πολύχρωμοι καμβάδες. Όπως κι οι καρδιές τους.
Σ’ αυτό το ταξίδι πήρα τη φωνή μου πίσω. Και κατάλαβα ότι για ν’ αλλάξεις τον κόσμο δεν χρειάζεται να είσαι ο Γκάντι.

Αρκεί να θες.

Και να βρίσκεις κι άλλους που θέλουν.

Και να κάνετε πράξεις…ΜΑΖΙ. (Ναι, αυτή είναι η λέξη με τα 4 γράμματα! Την είχες μαντέψει;)

...μία φωτεινή γέφυρα...

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, αλλά είναι σαν να γεννήθηκα μ’ αυτό. Με μια βαθιά δίψα να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος, πιο απαλός, πιο φωτεινός.

Και μια τρελή ανάγκη να γίνω μέρος της αλλαγής. Να βάλω το κοχύλι μου στον βράχο, σαν την Βαϊάνα. (Αν δεν έχεις δει την ταινία, ή είσαι έγκυος ή το μωρό σου είναι πολύυυυ μικράκι. Θα τη δεις σε λίγο καιρό και θα με καταλάβεις!)

Τι κοχύλι μπορώ να προσφέρω;

Λατρεύω τα παιδιά. Θέλω να είναι ασφαλή. Μισώ το σχολείο. Λατρεύω τη γνώση. Εϊ! Κι αν έφτιαχνα κάτι…;

...για τους γονείς;

Εδώ μπαίνεις εσύ! Η ιδέα είναι απλή.

Το να μεγαλώνεις παιδιά στην Ελλάδα σήμερα είναι σαν να συναρμολογείς μία βιβλιοθήκη ΙΚΕΑ χωρίς οδηγίες χρήσης, στη μέση του δρόμου, με κόσμο να περνάει, να σε κοιτάει και να σφυρίζει ότι δεν το κάνεις καλά. Ακούγεται τρομακτικό!

Γινόμαστε, λοιπόν, γέφυρα κι ενώνουμε ΕΣΕΝΑ με:

✔ Τους σωστούς επαγγελματίες – τους καλύτερους στην Ελλάδα.

✔ Την έγκυρη γνώση και την “κρυφή” πληροφορία που για να τη βρεις πρέπει είτε να δώσεις πολλά χρήματα σε μεμονωμένες συνεδρίες με όλες τις ειδικότητες ή να ξοδέψεις πάρα πολύ χρόνο ψάχνοντας στο ίντερνετ τι ισχύει και τι όχι.

✔ Τον αληθινό σου εαυτό, το ένστικτό σου, τον γονιό που υπάρχει πίσω απ’ όσα σου μάθανε ότι “θα έπρεπε” να είσαι.

Ακούγεται δύσκολο για έναν άνθρωπο μόνο του. Έτσι κι αλλιώς, είπαμε…ΜΑΖΙ. Αμαζόνες, ήρθε η σειρά σας!

1. Dream Τeam ->: Οι Αμαζόνες

Φαντάσου να έχεις μία ομάδα από χαρούμενους, ζωντανούς και παθιασμένους ανθρώπους με στόχο να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο που λατρεύουν την εργασία τους, τα παιδιά και τους γονείς.❤ Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν το Project Parenting πραγματικότητα μία ομάδα που αποτελείται από τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Η Δανάη είναι απίστευτα ταλαντούχα. Είναι η brand manager, γραφίστρια – η εικόνα του Project Parenting. Φροντίζει για όλα με την καρδιά της και στο διάλειμμά της χοροπηδάει στις μπάλες πιλάτες που έχουμε στο γραφείο.

Η Μαριαλένα (Αγγελή) είναι ζωηρή! 🙂 Ενθουσιάζεται, μαθαίνει, ζουζουνίζει. Τη φωνάζω “εγκυκλοπαίδεια” γιατί ξέρει απ’ έξω όλο το υλικό που έχουμε στην πλατφόρμα! Θα μπορούσε να είναι ποιήτρια.

Η Μαριαλένα (Μαντζαβέλα) είναι ο κλειδοκράτορας! Φανταχτερή και λαμπερή, αναλαμβάνει ό,τι χρειάζεται λύση. Τη βρίσκει. Και μας βάζει όλους σε τάξη. Έτσι μπράβο.

Η Γιάννα πατάει γερά στη γη, γελάει δυνατά και δείχνει τα δόντια της όποτε και αν χρειαστεί! Ναι, είναι αποφασισμένη! Αγαπάει τα νούμερα κι εμείς αυτήν! ❤

Η Όλυ και η Φωτεινή οι άγγελοι προστάτες του Project Parenting, από την αρχή ήταν δίπλα μας να μας στηρίζουν με τις άπειρες γνώσεις τους με όραμα να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο.

2. Οι καλύτεροι επαγγελματίες της Ελλάδας!

Είμαι τόσο περήφανη για τους επαγγελματίες που φτιάχνουν το υλικό σου!

Κανείς απ’ τους συνεργάτες μας δεν θα σε συμβουλέψει να το αφήσεις να κλάψει μην το κακομάθεις. Όλοι ζουν στο τώρα, όχι στην εποχή του μεσημερά.

Ούτε θα σε κάνει να νιώσεις αμήχανα ή άσχημα με τις επιλογές σου.

Όλοι έχουν επιστημονικό κύρος και γνώσεις που συνεχώς ανανεώνονται, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και γι’ αυτούς που υπηρετούν.

Όλοι έχουν όραμα και θέλουν ν’ αφήσουν τον κόσμο καλύτερο και πιο φωτεινό απ’ ό,τι τον βρήκαν! (Δεν είναι τέλειο;)

Μαζί – ο καθένας στον τομέα του – λύνουμε προβλήματα, σε στηρίζουμε και φέρνουμε τη φροντίδα και την ισορροπία στη ζωή της οικογένειάς σου.

Σε απενοχοποιούμε. Σε κρατάμε.

Βλέπεις το logo μας; Είδες που, τελικά, γίναμε γέφυρα πολύχρωμης αλλαγής; Ουράνιο τόξο = ελπίδα, προμήνυμα μιας μεγάλης αλλαγής (Γιουπιιιιιιιιιιιιι)

Έλα μαζί μας σήμερα. ❤

Γνώρισε όλη την ομάδα

Βρισκόμαστε εδώ, ο καθένας μας με τις δικές του γνώσεις, γιατί πιστεύουμε ότι οι γονείς είναι τόσο σημαντικοί όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό σε στηρίζουμε να επιλέξεις τη γονεϊκότητά σου και να φτάσεις εκεί που οραματίζεσαι!

Δανάη Κώτσου

Δανάη Κώτσου

Brand Manager & Creative Director

Μαριαλένα Αγγελή

Μαριαλένα Αγγελή

Project Manager - Educational Content

Μαριαλένα Μαντζαβέλα

Μαριαλένα Μαντζαβέλα

Business Support Manager

Γιάννα Βαχτσαβανίδου

Γιάννα Βαχτσαβανίδου

Marketing & PR Manager

Δημήτρης Κωνσταντίνου

Δημήτρης Κωνσταντίνου

Video Producer

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Strategic Advisor

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Strategic Advisor

Δημοσιεύσεις:

LAVART max mag patras event the best dete.gr ipop its possible People Trust Envolve Επιχειρώ Easy Athens Voice