Δεν είναι τυχαίο ότι είσαι εδώ.

Ακολουθείς το ένστικτό σου, για να γίνεις ο γονιός που στ’ αλήθεια είσαι!

Γεια! Είμαι η Μαρίνα Αρπλιά — δημιουργός του Project Parenting — και σε λίγο θα ξέρεις για μένα, τις Αμαζόνες μου (!) και τη λέξη με τα 4 γράμματα που μου άλλαξε τη ζωή. (Spoiler: Είσαι κι εσύ στην ιστορία!)

Κι αν γινόμασταν...

Ερωτεύτηκα τη λέξη με τα 4 γράμματα όταν ήμουν φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό της Πάτρας και μέλος του εθελοντικού οργανισμού AIESEC.

Τότε κατάλαβα τη δύναμή της. Μα πώς μπορεί μια τόσο δα μικρή λεξούλα ν’ αλλάξει τον κόσμο;

Τον Ιούνιο του 2015 ταξίδεψα για πρώτη φορά μόνη μου, στη Λιθουανία, σ’ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, μέσα απ’ την AIESEC. Κάναμε εικαστικά σε παιδιά που είχαν προσπαθήσει ν’ αυτοκτονήσουν ή ήταν από πολύ φτωχές οικογένειες. Στο τέλος του προγράμματος, εκθέσαμε τα έργα τους. Μεγάλοι, πολύχρωμοι καμβάδες. Όπως κι οι καρδιές τους.
Σ’ αυτό το ταξίδι πήρα τη φωνή μου πίσω. Και κατάλαβα ότι για ν’ αλλάξεις τον κόσμο δεν χρειάζεται να είσαι ο Γκάντι.

Αρκεί να θες.

Και να βρίσκεις κι άλλους που θέλουν.

Και να κάνετε πράξεις…ΜΑΖΙ. (Ναι, αυτή είναι η λέξη με τα 4 γράμματα! Την είχες μαντέψει;)

...μία φωτεινή γέφυρα...

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, αλλά είναι σαν να γεννήθηκα μ’ αυτό. Με μια βαθιά δίψα να γίνει ο κόσμος πιο δίκαιος, πιο απαλός, πιο φωτεινός.

Και μια τρελή ανάγκη να γίνω μέρος της αλλαγής. Να βάλω το κοχύλι μου στον βράχο, σαν την Βαϊάνα. (Αν δεν έχεις δει την ταινία, ή είσαι έγκυος ή το μωρό σου είναι πολύυυυ μικράκι. Θα τη δεις σε λίγο καιρό και θα με καταλάβεις!)

Τι κοχύλι μπορώ να προσφέρω;

Λατρεύω τα παιδιά. Θέλω να είναι ασφαλή. Μισώ το σχολείο. Λατρεύω τη γνώση. Εϊ! Κι αν έφτιαχνα κάτι…;

...για τους γονείς;

Εδώ μπαίνεις εσύ! Η ιδέα είναι απλή.

Το να μεγαλώνεις παιδιά στην Ελλάδα σήμερα είναι σαν να συναρμολογείς μία βιβλιοθήκη ΙΚΕΑ χωρίς οδηγίες χρήσης, στη μέση του δρόμου, με κόσμο να περνάει, να σε κοιτάει και να σφυρίζει ότι δεν το κάνεις καλά. Ακούγεται τρομακτικό!

Γινόμαστε, λοιπόν, γέφυρα κι ενώνουμε ΕΣΕΝΑ με:

✔ Τους σωστούς επαγγελματίες – τους καλύτερους στην Ελλάδα.

✔ Την έγκυρη γνώση και την “κρυφή” πληροφορία που για να τη βρεις πρέπει είτε να δώσεις πολλά χρήματα σε μεμονωμένες συνεδρίες με όλες τις ειδικότητες ή να ξοδέψεις πάρα πολύ χρόνο ψάχνοντας στο ίντερνετ τι ισχύει και τι όχι.

✔ Τον αληθινό σου εαυτό, το ένστικτό σου, τον γονιό που υπάρχει πίσω απ’ όσα σου μάθανε ότι “θα έπρεπε” να είσαι.

Ακούγεται δύσκολο για έναν άνθρωπο μόνο του. Έτσι κι αλλιώς, είπαμε…ΜΑΖΙ. Αμαζόνες, ήρθε η σειρά σας!

1. Dream Τeam ->: Οι Αμαζόνες

Φαντάσου να έχεις μία ομάδα από χαρούμενους, ζωντανούς και παθιασμένους ανθρώπους με στόχο να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο που λατρεύουν την εργασία τους, τα παιδιά και τους γονείς.❤ Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν το Project Parenting πραγματικότητα μία ομάδα που αποτελείται από τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Η Δανάη είναι απίστευτα ταλαντούχα. Είναι η brand manager, γραφίστρια – η εικόνα του Project Parenting. Φροντίζει για όλα με την καρδιά της και στο διάλειμμά της χοροπηδάει στις μπάλες πιλάτες που έχουμε στο γραφείο.

Η Μαριαλένα (Αγγελή) είναι ζωηρή! 🙂 Ενθουσιάζεται, μαθαίνει, ζουζουνίζει. Τη φωνάζω “εγκυκλοπαίδεια” γιατί ξέρει απ’ έξω όλο το υλικό που έχουμε στην πλατφόρμα! Θα μπορούσε να είναι ποιήτρια.

Η Μαριαλένα (Μαντζαβέλα) είναι ο κλειδοκράτορας! Φανταχτερή και λαμπερή, αναλαμβάνει ό,τι χρειάζεται λύση. Τη βρίσκει. Και μας βάζει όλους σε τάξη. Έτσι μπράβο.

Η Γιάννα πατάει γερά στη γη, γελάει δυνατά και δείχνει τα δόντια της όποτε και αν χρειαστεί! Ναι, είναι αποφασισμένη! Αγαπάει τα νούμερα κι εμείς αυτήν! ❤

Η Κωνσταντίνα ταξιδεύει μέσα από το laptop της σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας υπέροχους Eπαγγελματίες και Brands που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο. Για το μέλλον των παιδιών μας.

Η Όλυ και η Φωτεινή οι άγγελοι προστάτες του Project Parenting, από την αρχή ήταν δίπλα μας να μας στηρίζουν με τις άπειρες γνώσεις τους με όραμα να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο.

2. Οι καλύτεροι επαγγελματίες της Ελλάδας!

Είμαι τόσο περήφανη για τους επαγγελματίες που φτιάχνουν το υλικό σου!

Κανείς απ’ τους συνεργάτες μας δεν θα σε συμβουλέψει να το αφήσεις να κλάψει μην το κακομάθεις. Όλοι ζουν στο τώρα, όχι στην εποχή του μεσημερά.

Ούτε θα σε κάνει να νιώσεις αμήχανα ή άσχημα με τις επιλογές σου.

Όλοι έχουν επιστημονικό κύρος και γνώσεις που συνεχώς ανανεώνονται, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και γι’ αυτούς που υπηρετούν.

Όλοι έχουν όραμα και θέλουν ν’ αφήσουν τον κόσμο καλύτερο και πιο φωτεινό απ’ ό,τι τον βρήκαν! (Δεν είναι τέλειο;)

Μαζί – ο καθένας στον τομέα του – λύνουμε προβλήματα, σε στηρίζουμε και φέρνουμε τη φροντίδα και την ισορροπία στη ζωή της οικογένειάς σου.

Σε απενοχοποιούμε. Σε κρατάμε.

Βλέπεις το logo μας; Είδες που, τελικά, γίναμε γέφυρα πολύχρωμης αλλαγής; Ουράνιο τόξο = ελπίδα, προμήνυμα μιας μεγάλης αλλαγής (Γιουπιιιιιιιιιιιιι)

Έλα μαζί μας σήμερα. ❤

Γνώρισε όλη την ομάδα

Βρισκόμαστε εδώ, ο καθένας μας με τις δικές του γνώσεις, γιατί πιστεύουμε ότι οι γονείς είναι τόσο σημαντικοί όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό σε στηρίζουμε να επιλέξεις τη γονεϊκότητά σου και να φτάσεις εκεί που οραματίζεσαι!

Μαριαλένα Αγγελή

Μαριαλένα Αγγελή

Project Manager - Educational Content

Αγγελίνα Μήλα

Αγγελίνα Μήλα

Sales & Partnerships Director

Γιάννα Βαχτσαβανίδου

Γιάννα Βαχτσαβανίδου

Marketing & PR Manager

Δανάη Κώτσου

Δανάη Κώτσου

Brand Manager & Creative Director

Μαριαλένα Μαντζαβέλα

Μαριαλένα Μαντζαβέλα

Business Support Manager

Κωνσταντίνα Μαστοράκη

Κωνσταντίνα Μαστοράκη

Partnership Development Manager

Δημήτρης Κωνσταντίνου

Δημήτρης Κωνσταντίνου

Video Producer

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Strategic Advisor

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Strategic Advisor

Δημοσιεύσεις:

To Project Parenting σας περιμένει, για να ανοίξει επιτέλους την κουβέντα γύρω από τη σεξουαλική αγωγή και να δώσουμε στα παιδιά μας επιλογές και να τους προσφέρουμε προστασία και ασφάλεια.

 Tο Project Parenting είναι αγάπη, είναι καρδιά, είναι ένωση, είναι ΜΑΖΙ, είναι ελπίδα, είναι αλλαγή, είναι ουράνιο τόξο. Είναι αυτό το πολύχρωμο ουράνιο τόξο που δείχνει ότι βαδίζουμε σε μία τεράστια αλλαγή.

Πρόκειται για μια υπηρεσία γεμάτη γνώσεις και κυρίως αγάπη για τους ανθρώπους από ανθρώπους, που στοχεύει στην αυτοβελτίωση και την αυτοφροντίδα και αφορά την γονεϊκότητα. 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, με νέους γονείς και ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν παιδιά να βρίσκονται με ερωτηματικά και προβληματισμούς στο κεφάλι τους, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι κάτι που μας δίνει αισιοδοξία και πρέπει να τις επικροτούμε!

Το Project Parenting είναι η πρώτη ολιστική εκπαιδευτική πλατφόρμα… γονέων! Κανείς μας δεν γεννήθηκε έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του γονέα – ένας ιδιαίτερος ρόλος που αγκαλιάζει πολλούς άλλους …

Το Project Parenting, η 1η ολιστική πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα στηρίζει τους γονείς, γιατί μόνο μέσα από αυτούς, μέσα από τον σύγχρονο άνθρωπο που μεγαλώνει τα παιδιά του όσο καλύτερα μπορεί, μπορείς να φτάσεις στα παιδιά και να αλλάξεις τον κόσμο.

Ο στόχος της Μαρίνας είναι το Project Parenting να βρίσκεται στην οθόνη κάθε γονέα, να μπει σε κάθε σπίτι και να γίνει το στήριγμα κάθε ανθρώπου.

 Έναν χρόνο μετά παρά τις αντίξοες συνθήκες, το όραμα της Μαρίνας συνεχίζει να γίνεται πραγματικότητα και να στηρίζει κάθε μήνα χιλιάδες γονείς.

Το Project Parenting είναι εδώ και φέρνει μια νέα καινοτόμα ματιά πάνω στην εκπαίδευση και τη γονεϊκότητα. Μέσα στην πλατφόρμα θα βρεις εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την γονεϊκότητα, αλλά και την προσωπική ανάπτυξη των ίδιων των γονέων.

Με άλλα λόγια η πλατφόρμα είναι ένα ταξίδι. Ξεκινά από τη γνώση και κάθε κομμάτι της οδηγεί σε κάτι καινούργιο. Τόσο στο περιεχόμενο όσο και στα πρακτικά πράγματα.

Στην πορεία όμως, σκέφτηκε πως τα παιδιά θα ωφελούνταν πολύ περισσότερο, αν η σωστή εκπαίδευση ξεκινούσε από τους γονείς. Έτσι γεννήθηκε το Project Parenting, μια πλατφόρμα προσωπικής ανάπτυξης για γονείς.

Το Project Parenting έχει αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα διεπιστημονικά δίκτυα εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι οποίοι μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους μέσω βίντεο, ηλεκτρονικών βιβλίων, άρθρων, ζωντανών παρουσιάσεων και διαδικτυακών σεμιναρίων.

Δεν είναι ένα απλό site ή blog, αλλά ένα ζωντανό digital οικοσύστημα το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, του γονέα. Μέσα σε αυτό το οικοσύστημα ο γονέας διαγράφει τη δική του πορεία.

Έτσι, στα 26 της δημιούργησε λίγο πριν την καραντίνα το Project Parenting, την 1η πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα. Ακούμε την ίδια στο πρωινό του Easy 972 να μιλάει για το Project Parenting και τους στόχους τους για το μέλλον.

Μέσα από βίντεο, άρθρα, e-books, lives στα social media, οι γονείς μαθαίνουν από τους επαγγελματίες που εκείνοι επιλέγουν, για το θέμα που εκείνοι θέλουν, τη στιγμή που θέλουν, για το πώς να λύσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και απορίες